Ontdek wat bij u past

Keuzehulp en informatie over de aanschaf van een keukenschort.

Bijna iedereen is dol klassieke katoenen schorten met een lushals, in een kleur die donker genoeg is om vlekken te verbergen. Met andere woorden, een schort dat zo klassiek is dat het een beetje traditioneel lijkt naast alle gesmokte en gekruiste schorten in diverse tinten en prints. Maar goed, wat voor schort past bij u? en welke eigenschappen heeft nou eigenlijk een kwalitatief goed schort? Ontdek het hieronder.

Koop een professioneel keukenschort via Schortenwinkel.nl

Checklist:

- Ervaar hoe het zit om uw lichaam (blijft persoonlijk)
- Controleer goed of de lengte en breedte van het schort bij u passen
- Dikte: vraag de verkoper naar (gram/m²). 180 g/m²+ is een minimale vereiste, anders kijkt u mogelijk door het schort heen! 
- Controleer of de nekband kan worden aangepast
- Bekijk of het schort stevige zakken heeft aan de voorkant (erg handig voor keukengerei)
- Controleer de stiksels en afwerking van het schort (hoe meer stiksels, hoe sterker het schort vaak is)
- Onderzoek de materialen het schort is gemaakt (vermijd goedkope materialen, ga bij voorkeur voor katoen) 
- Is het schort wasbaar op 60 graden? Belangrijk om hardnekkige vlekken er uit te krijgen!

Wat maakt een schort goed?

Er zijn een aantal dingen die een keukenschort goed maken. Ten eerste moet het gemaakt zijn van een materiaal dat sterk en duurzaam is, zodat het lang mee kan gaan. Katoen is hierbij een goede keuze omdat het ademend is en gemakkelijk te reinigen. Kunststof materialen, zoals polyester, zijn ook populair omdat ze sterk en waterafstotend zijn.

Ten tweede moet een goede keukenschort goed passen en comfortabel zitten. Een schort met verstelbare bandjes of een voorzak is hierbij handig omdat het de pasvorm aan kan passen aan verschillende lichaamsmaten. Bovendien moet het materiaal van de schort ademend zijn, zodat u comfortabel kunt blijven tijdens het koken.

Ten derde moet een goede keukenschort gemakkelijk te reinigen zijn. Dit betekent dat het materiaal vlekbestendig is en gemakkelijk afwasbaar. Sommige keukenschorten zijn zelfs machinewasbaar, wat het schoonhouden nog eenvoudiger maakt.

Ten slotte is het ook belangrijk dat een keukenschort een aantrekkelijk design heeft. Dit maakt het niet alleen leuk om te dragen, maar kan ook bijdragen aan de sfeer in de keuken. Er zijn veel verschillende stijlen en kleuren van keukenschorten beschikbaar, dus er is altijd wel iets te vinden dat bij uw smaak past.

Ontdek onze collectie

De schorten van Schortenwinkel.nl voldoen aan alle eisen van de bovenstaande checklist. Onze keukenschorten zijn van (230 g/m²), handgemaakt van duurzaam polyester en katoen. Onze schorten zijn van hoge kwaliteit, met 3-4 stiksels per centimeter zit het schort steviger in elkaar t.o.v. soortgelijke varianten en hierdoor goed bestendigd tegen slijtage zodat u er extra lang van zult genieten. Vlekken? Geen probleem. Onze schorten kunnen mee met de machine was (max. 60 graden) en zal in uitstekende staat blijven. 

Bekijk hier onze collectie

Vrijblijvend proberen?

Schortenwinkel.nl verkoopt schorten van een zeer hoogwaardige afwerking.
Wij staan 100% achter dit product en zijn er van overtuigd dat het u zal bevallen! U kunt het product 30 dagen vrijblijvend uitproberen om erachter te komen of het geschikt voor u is.